Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане чукане по неравности отпред в дясно ? ! ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане чукане по неравности отпред в дясно ? ! ?

Колеги , знам че има много теми изчетох за алтернативни варянти, въпросът ми е седният:
    Чука на неравности в голяма дупка не се чува , чука все едно се бие метал в нещо плътно и проскърцва за секунда и спира ? От къде е проблема ? ГОРЕН/ДОЛЕН НОСАЧ ИЛИ СТАБИЛИЗИРАЩА ЩАНГА , има ли някакъв специфичен звук при биалетка ? Как мога да проверя нещо хлабаво ? Благодаря предварително !
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDM no DPF , no EGR , REMAP 200 +++
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 +++
    Аlfa Romeo 156 2.0 TC -EX
    Alfa Romeo 156 2.0 TC - EX

колега, те по сервизите като я вдигнат и пипат всичко не винаги успяват да конкретизират, ти очакваш по разказа ти да ти кажем кое е за смяна... манИ тази работа, трябва си ръка да пипне.

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
      колега, те по сервизите като я вдигнат и пипат всичко не винаги успяват да конкретизират, ти очакваш по разказа ти да ти кажем кое е за смяна... манИ тази работа, трябва си ръка да пипне.
      колега , аз разбирам че е така , ходиме често при тях , просто ми писна на сяко скръц и хлоп да давам по 50-60 100 200 300 и т.н. лв , идеята ми е че колеги конкретизират по звука и кое е започнало първо тропането или скърцането дали е тампон или стаб.щанга , затова питам ако някой е имал същият проблем да сподели мнение , може ли ако е горен носач да не е разбит шарнира и да чука, при полужение че тампоните изглеждат здрави и т.н с такава цел ми е въпроса

Comment

За стаб щанга ще ти кажа че ако минеш през неравност с двете гуми не хлопа, примерно легнал полицай, обаче на неравности на едното колело имах чувството че колата е за скрап и скърца и трака.Имам един шарнир на долен носач лабаф ама не се чува и звук от него.Биалетки не съм сменял досега, казват че много гадно тракали.Виж също и тампона на долния носач дето държи вилицата на амортисьора.
        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 18:43.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Благодаря за наставленията колега , ще погледна и ще пиша в темата какво съм установил
          п.п ако това е колата ти от подписа , да знаеш с най-хубавия цвят сме

Comment

Ъхъ.

Comment

При мен е абсолютно същото-потропва отзад само на малки неравности.Най се усеща като карам бавно по лош път или павета.Смених задни биалети и тампони на щангата и си е същото.А в сервиза казаха, че носачите са чук...Даже правих експеримент да махна всичко от багажника да не е нещо от резервната гума и инструментите там, ама пак потропва...почвам да се чудя дали не е амортисьор?
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

Ако не се лъжа може да е и тампон на амортисьора ? ( Не ме убивайте с камъни,чувал съм го от някой)

Comment

Първоначално публикувано от shadows Покажи съобщение
                  колега , аз разбирам че е така , ходиме често при тях , просто ми писна на сяко скръц и хлоп да давам по 50-60 100 200 300 и т.н. лв , идеята ми е че колеги конкретизират по звука и кое е започнало първо тропането или скърцането дали е тампон или стаб.щанга , затова питам ако някой е имал същият проблем да сподели мнение , може ли ако е горен носач да не е разбит шарнира и да чука, при полужение че тампоните изглеждат здрави и т.н с такава цел ми е въпроса
                  Не ходиш в подходящ сервиз.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Да ми кажеш добър варянт ? И на ЛС да не правим реклами ?

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      За стаб щанга ще ти кажа че ако минеш през неравност с двете гуми не хлопа, примерно легнал полицай, обаче на неравности на едното колело имах чувството че колата е за скрап и скърца и трака.Имам един шарнир на долен носач лабаф ама не се чува и звук от него.Биалетки не съм сменял досега, казват че много гадно тракали.Виж също и тампона на долния носач дето държи вилицата на амортисьора.
                      Точно същото биене отпред вдясно имам и аз и то точно при неравност от едната страна... Може ли и на мен на ЛС да ми препоръчате добър сервиз в София, където евентуално ако се наложи да сменят тази щанга.
                      Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 138 k.c., MJET. И пенсионерката пред блока 156.

Comment

Някой ще ми препоръча ли сервиз, моля ви, че страшно скърца.
                        Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 138 k.c., MJET. И пенсионерката пред блока 156.

Comment

Ако питаш мен не мога щото съм от Варна, софиянци да ти кажат.

Comment

Lisan servize

Comment

Моята скърцаше така гадно като отпусна газта на по малка скорост.Смених и четирите носача и накрайник на рейката и се оправи.
                              Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
                              Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
                              Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

Working...
                              X